Poradniki do grilla oraz piecy zewnętrznych Morsø
Morsø to jedna z bardziej znanych duńskich marek kominków do gotowania na świeżym powietrzu. Aby poznać wszystkie możliwości gotowania na świeżym powietrzu, stworzyliśmy zestaw przewodników, które pomogą Państwu przygotować idealny posiłek z jednym z tych produktów.
Robienie pizzy czy wędzenie mięsa z rodziną i przyjaciółmi latem nigdy nie było takie proste. Tutaj powiemy również, jak rozpalić Forno z Morsø i jak złożyć grill gazowy.
Jeśli pojawią się dodatkowe pytania dotyczące artykułów Morsø lub jakichkolwiek innych, prosimy dać nam znać. Chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania za pośrednictwem czatu na żywo, e-maila lub telefonu.
Jak wędzić mięso w piekarniku Morsø?
Kiedy po raz pierwszy myślimy o wędzeniu mięs, myślimy o długim i żmudnym procesie. Nie z piekarnikiem Morsø! Składnikami palenia są:
- Dobre mięso (biała lub czerwona wołowina)
- Kłody drewna (do wyboru drzewa wiśni, jabłoni, dębów lub orzechów)
- Dobry piekarnik lub grill
Pamiętajmy, aby połączyć odpowiedni rodzaj drewna do wędzonego mięsa. Rodzaj drewna, którego używamy, nada Państwa jedzeniu szczególny zapach i smak, więc pamiętajmy, aby dobrać odpowiedni rodzaj kłód do mięsa.
Teraz należy tylko upewnić się, że piekarnik, taki jak nasz Morsø Forno grill II, ma świetną pokrywę, która zatrzymuje cały dym wewnątrz. W naszym poradniku pokażemy krok po kroku, jak stworzyć idealne wędliny.
Montaż grilla gazowego z Morsø
Morsø oferuje również kominki gazowe. Jeśli nie są Pańswo fanami rozpalania drewna to jest to idealne rozwiązanie dla Państwa. W naszym poradniku „Jak złożyć grill gazowy z Morsø” uzyskamy wszystkie informacje dotyczące montażu i rozpalenia kominka gazowego.
Jak zrobić idealną pizzę w piekarniku Forno?
Piekarnik posiada w dolnej części kamień. To tutaj pizza będzie chrupiąca. Aby kamień miał odpowiednią temperaturę, należy rozpalić kłody drewna w kominku na 30-60 minut przed rozpoczęciem imprezy z pizzą.
Gdy kamień jest gorący, wystarczy usunąć płonące kłody na boki za pomocą popielnika. Teraz piekarnik i kamień są gotowe na pierwszą pizzę! Pamiętajmy, aby co kilka minut odwracać pizzę żeby mogła być upieczona równomiernie.
Rozpalanie idealnego ognia
Niezależnie od tego, czy do pizzy, czy do palenia, ogień w środku jest kluczowym elementem. W naszym przewodniku „Jak zapalić Morsø Forno” znajdują się wszystkie niezbędne kroki, aby to zrobić.